Popri tréningových programoch pripravujeme počas jari aj ďalšiu realizáciu série workshopov, ktorými vás prevedú odborníčky PDCO.

Pre nové subjekty, jednotlivcov, dobrovoľnícke centrá alebo organizácie, ktoré chcú plniť úlohu lokálnych dobrovoľníckych centier, otvárame dva workshopy, ktoré prebehnú počas júna.

Určené sú pre začínajúce subjekty prípadne také, ktoré prešli výraznou personálnou zmenou a chcú si overiť svoje postupy pri napĺňaní úloh dobrovoľníckeho centra. Privítame aj jednotlivcov či zástupcov organizácií, ktoré nad zriadením dobrovoľníckeho centra uvažujú a potrebujú podporu. Účasť nie je spoplatnená.

Obsahom workshopov bude analýza úloh dobrovoľníckeho centra v závislosti od lokality pôsobenia, nastavovanie postupov práce, predstavenie štandardov kvality dobrovoľníckych centier, informácie o krokoch PDCO súvisiacich s nastavením finančnej podpory dobrovoľníctva a zdieľanie skúseností.

Workshopy sa budú konať online 6. a 17. júna 2021 v časoch 13:00 - 15:30.

Pre prihlásenie zašlite mail na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. s predmetom "WORKSHOP" a údajmi MENO, ORGANIZÁCIA, TELEFONICKÝ KONTAKT. Všetkých záujemcov a záujemkyne o účasť budeme telefonicky kontaktovať s cieľom monitoringu potrieb.



Zároveň je do konca mája otvorené prihlasovanie na online workshop s Idou Adolfovou, ktorý sa bude venovať legislatíve v dobrovoľníctve.

Odpovie na otázky, čo je dôležité vedieť o legislatíve v oblasti dobrovoľníctva, ak v organizácii zapájam dobrovoľníkov a dobrovoľníčky, čo má obsahovať evidencia dobrovoľníckeho programu, ako dokumentovať dobrovoľnícku prácu, aby sme ju mohli využívať ako spolufinancovanie dotácií a grantov, ako i na praktické otázky z bežného života. Workshop presvedčí, že administratíva nemusí byť iba nepriateľ, a že viac paseky narobia nevypovedané veci ako tie, ktoré dáme na papier.

Workshop sa uskutoční online 8. júna 2021 v čase 14:00 - 16:30. 

Pre bezplatné prihlásenie do workshopu sa registrujte na na tejto adrese najneskôr do 31. mája 2021.