Program pre dobrovoľníkov a dobrovoľníčky je dostupný na webe tyzdendobrovolnictva.sk.

Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií spolu s ďalšími krajskými dobrovoľníckymi centrami otvára pre verejnosť prihlasovanie do nového ročníka národnej kampane Týždeň dobrovoľníctva, ktorý sa uskutoční od 16. do 22. septembra 2021. Slovensko sa po 13. raz zmení na krajinu dobrých skutkov.

Miestne organizácie vytvorili stovky príležitostí vyskúšať si dobrovoľnícku prácu, venovať svoj čas užitočnej pomoci v bezprostrednom okolí ako i spoznať samotné organizácie a podobných ľudí, ktorí myslia popri vlastných potrebách na druhých. Do kampane sa dosiaľ prihlásilo viac ako 180 organizácií, ktoré po celej krajine pripravia viac ako 420 dobrovoľníckych príležitostí. Ktokoľvek si tak už teraz môže vybrať z veľkej ponuky jednorazových dobrovoľníckych aktivít, ktoré pripravujú občianske združenia, školy, centrá voľného času, knižnice, múzeá, zariadenia pre seniorov, domovy sociálnych služieb, samosprávy a ďalšie.

Záujemcovia si môžu vybrať z ponuky aktivít tú, ktorá ich zaujme priamo v ich okolí, a na webe sa na ňu priamo prihlásiť. 

„Tešíme sa, že aj v tomto neľahkom roku opäť prejavili záujem otvoriť pre verejnosť dobrovoľnícke aktivity mnohé organizácie po celom Slovensku a za všetkých potrebných epidemiologických opatrení môžeme aj uprostred tohto septembra uskutočniť národnú kampaň Týždeň dobrovoľníctva. Počet miest pri jednotlivých aktivitách je limitovaný, preto odporúčame záujemcom registrovať sa na aktivitu, o ktorú budú mať záujem, v prvých dňoch,“ uvádza Dominika Hradiská, výkonná riaditeľka  Platformy dobrovoľníckych centier a organizácií.

Týždeň dobrovoľníctva 2021 je podporený z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Programy pre mládež na roky 2014 – 2021, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.