Využite jesennú ponuku akreditovaných tréningov na skvalitnenie manažmentu dobrovoľníkov a dobrovoľníčok vo Vašej organizácii. V októbri prinášame rovno dva tréningy zaoberajúce sa touto témou, ktoré budú prebiehať v Banskej Bystrici.

 

Od 7. do 10. októbra 2019 to bude Manažment dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, ktorý je určený pre pracovníkov/čky vo verejných a mimovládnych organizáciách, alebo tých, ktorí chcú začať, alebo už pracujú s dobrovoľníkmi/dobrovoľníčkami.

Čo očakávať? Naučíte sa, ako dobrovoľníkov hľadať, vyberať, školiť, motivovať a udržať. Získate teoretické vedomosti, praktické zručnosti a konkrétne postupy, ktoré môžete uplatniť pri práci s dobrovoľníkmi. vypracujete si vlastný dobrovoľnícky program, ktorý bude zároveň Vašou záverečnou skúškou, a podmienkou pre získanie certifikátu. Tento program budete môcť podľa potreby konzultovať a vyriešiť tak nejasnosti a nedostatky.

Tréning pozostáva z 32 vzdelávacích hodín a cena je 80€/ osoba (pre členov PDCO 50€/ osoba).

11. októbra 2019 bude nadstavbový tréning Manažment mladých dobrovoľníkov a dobrovoľníčok so znevýhodnením, ktorý je určený pre absolventov a absolventky základného akreditovaného kurzu v manažmente dobrovoľníkov alebo pre ľudí s 3-ročnou praxou v manažovaní dobrovoľníkov a dobrovoľníčok,  a všetkým tým, ktorí chcú posunúť hranice svojich vedomostí a zručností v danej oblasti. získate poznatky a pripravíte sa na špecifiká práce s touto cieľovou skupinou.

Čo očakávať? Budete vedieť ako komunikovať, ako upraviť pracovné prostredie a klímu na pracovisku, ako nastaviť vhodnú stratégiu práce, identifikovať pozície vhodné pre dobrovoľníkov so znevýhodnením. Dozviete sa viac aj o benefitoch, ktoré zapájanie ľudí so znevýhodnením do dobrovoľníctva prináša. Navyše získané vedomosti a zručnosti dokážete uplatniť nie len vo svojej profesijnej praxi, ale zídu sa vám aj v iných oblastiach života.

Pre účasť na nadstavbovom tréningu je nutný základný tréning alebo min. 3-ročná prax v oblasti manažmentu dobrovoľníkov.

Tréning pozostáva z 15 vzdelávacích hodín a cena je 15€/ osoba (pre členov PDCO 10€/ osoba).

Prihlasovať sa na oba tréningy môžete prostredníctvom REGISTRAČNÉHO FORMULÁRA, najneskôr do 30.09.2019.

pdfPozvánka na októbrové tréningy

Viac o tréningoch PDCO sa dozviete TU.

 

Kontaktná osoba:

Mária Joklová, Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.0917 848 551

 

logo minedu  iuventa  pdco logo  logoCDNO