Obľúbená kampaň, do ktorej sa tento rok zapojí aj speváčka Sima Martausová, sa tentokrát nesie v znamení dôkazov o tom, že dobré skutky sa dejú! Prečítajte si viac a vyberte si z pestrej ponuky dobrovoľníckych príležitostí, ktorým sa počas tohto týždňa môžete venovať.

 

Stačí prísť na stránku www.tyzdendobrovolnictva.sk a vybrať si kraj, v ktorom by ste chceli pomôcť. Automaticky Vás to presmeruje na konkrétne dobrovoľnícke centrum a program v danom kraji. Keď sa Vám nejaká dobrovoľnícka aktivita zapáči, stačí sa prihlásiť kliknutím na tlačidlo „Chcem pomôcť“.

V rámci celého Týždňa dobrovoľníctva je na výber mnoho dobrovoľníckych aktivít. Zapojiť sa do neho môže naozaj každý – nie sú na to potrebné žiadne špeciálne schopnosti či zručnosti, iba chuť pomáhať. Organizácie  potrebujú napríklad skrášliť svoje okolie, poumývať okná, budú sa vyrábať dekoratívne sviečky, keramika, hračky pre deti z detských domovov. Niektoré organizácie potrebujú pomôcť s databázami či administratívou.

BDC 002 web 1030x444 sachy v01

V minulom roku sa do Týždňa dobrovoľníctva na celom Slovensku zapojilo 4535 dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, ktorí venovali druhým 10 904,5 dobrovoľníckych hodín bez nároku na odmenu.

Toto veľké podujatie by sa nám samozrejme nepodarilo zorganizovať bez jeho partnerov, ktorými pre tento rok sú:

Screenshot 2018 09 18 10.35.37

 

Kontakt: Gabriela Podmaková, koordinátorka Týždňa dobrovoľníctva 2018, 0918 648 175